Jämför webbhotell för WordPress

wordpress_logo-280x280Nästan alla svenska webbhotell har stöd för WordPress och man skulle nästan kunna säga att ett webbhotell som inte har stöd för knappt kan kallas ett webbhotell, i alla fall om de kör Linux som operativsystem på sina webbservrar.

WordPress kräver att webbhotellet kör Apache eller Nginx som webbserver. Men andra webbservrar som har för syfte att vara kompatibla med dessa borde fungera hur bra som helst. LiteSpeed är t.ex. en webbserver som skulle fungera hur bra som helst.

I skrivande stund är den senaste versionen av WordPress version 3.5.2 och för det måste PHP vara version 5.2.4 eller senare och MySQL måste vara version 5.0 eller senare.

De flesta webbhotell har också aktiverat modulen mod_rewrite vilket iofs inte är ett krav men som nästan skulle kunna ses som det.

Om du är en privatperson som vill komma billigt undan så skulle jag kunna rekommendera att du väljer One.com som över tid är det absolut billigaste webbhotellet du kan hitta.

Om du har lite större budget så kanske du finner Crystone och City Network mer attraktiva. Deras webbhotell erbjuder mycket utrymme, trafik och obegränsat med domännamn. Första året är dessutom extremt billigt och det är först år två du betalar full årsavgift (vilket ändå inte är dyrt).

Det finns en lista med bra webbhotell för WordPress om du vill ha fler exempel på webbhotell som du kan jämföra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *