Jämförelse av webbhotell med ASP.NET

dot-net-logo-280x267Alla webbhotell har inte stöd för Microsofts ASP.NET-teknik. En av orsakerna till detta är att de flesta webbplatser byggs med tekniker baserade på PHP och MySQL. Det är helt enkelt lättare för webbhotell ha satsa på ett bra stöd för et operativsystem än att försöka ha personal som antingen kan både och eller flera anställa som är duktiga på sitt.

Som tur är finns det ändå en hel del stora webbhotell som erbjuder ASP.NET till sina kunder. Här är en jämförelse av webbhotell i Sverige som har stöd för ASP.NET.

City Network
City Network är ett populärt alternativ som har stöd för .NET. Deras webbhotellspaket är framtaget för att passa så många som möjligt. När du lägger till ett domännamn så får du välja om det ska kopplas till Windows eller Linux. Väljer du Windows får du tillgång till .NET i dina webbapplikationer.

City Network har bl.a. 250 GB utrymme, 5 000 GB trafik, 10 MSSQL-databaser, 100 MySQL-databaser och stöd för ASP.NET 4.0.

Crystone
Crystone är ett annat webbhotell där du för varje domän själv får välja om det ska vara Windows Server eller ej. Crystone är ett webbhotell som funnits med väldigt längre och används av både privatpersoner och företag.

Crystone har har bl.a. 250 GB utrymme, 5 000 GB trafik, 3 MSSQL-databaser, Oändligt med MySQL-databaser och stöd för ASP.NET 3.5 och 4.0.

Binero
Binero kör samma kontrollpanel som City Network. Deras webbhotellspaket är generöst men är ändå mer begränsat än ovanstående och får därför listas som tredje webbhotell. Binero är dock utan tvekan ett bra val.

Binero har bl.a. 100 GB utrymme 2 000 GB trafik, 1st MSSQL-databas, Obegränsat med MySQL-databser och stöd för ASP.NET 4.0.

FS Data
FS Data är ett webbhotell inriktat på framför allt företagskunder. Det märks på deras pris som har svårt att locka till sig privatkunder. Deras webbhotell är dock väldigt bra och håller hög klass. Det är alltså inte konstigt varför många företag faktiskt väljer dem.

FS Data bjuder på mycket mindre än ovanstående alternativ. Däremot kan det ändå vara ett bättre val för många företag. Deras dyrare paket innehåller bl.a. 40 GB utrymme, 600 GB trafik, 1 MSSQL-databas, 60st MySQL-databaser och ASP.NET 4,5.

Sammanfattning
Det finns några anda aktörer med ASP.NET som du också kan jämföra, men dessa är de absolut mest populära i Sverige. Ska du använda MSSQL så jämföra dem noga och kolla så du inte blir begränsad i utrymme för databasen. City Network är ett bra alternativ för utrymmet du använder i MS SQL det räknas i ditt vanliga utrymme. Du kan alltså ha en ganska stor databas där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *